23 nisan

Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920’de açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklara armağan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günün bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Dünün çocuklarının sahip çıktığı gibi, bugünün ve geleceğin çocuklarının da, iradelerine ve cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkacağından, Yüce Türk Devleti’nin onların omuzlarında yükseleceğinden şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta ilçemizdeki çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum.

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve ecdadımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum..

Kazım Zeki ŞENLİKOĞLU

Dereli Belediye Başkanı