Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümünü kutlamanın ve aziz şehitlerimizi anmanın büyük onurunu yaşamaktayım. Çanakkale Zaferi vatan sevgisi ve imanla elde edilen büyük bir zaferdir. Ülkemizin her köşesindeki bütün vatan evlatları bir araya gelip, bu vatan uğrana canlarını seve seve verdiler.
Çanakkale Zaferi tarihten silinmek istenen Türk Milletinin genç, yaşlı, kadın, erkek demeden omuz omuza mücadele ederek kazandığı çok büyük bir zaferdir. Bu Zafer her türlü maddi olanaksızlıklara rağmen bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğimizin dünyaya gösterilmesidir.
Bizlerde canlarını bu vatan uğruna veren şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak ülkemizi geleceğe taşımak için elimizden geleni ardımıza koymadan azimle çalışmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.
K. Zeki ŞENLİKOĞLU
Dereli Belediye Başkanı